Перейти до вмісту

Про нас

АРТ АГРО-ЦЕНТР ZELO – це місток між природою та людиною. Ми не лише наповнюємо ароматом оселі та страви, нашою метою є допомогти людям стати ближчими до природи, пізнати українські традиції, культуру, мистецтво, історію, відкрити істину через прості речі.

Ми вирощуємо органічні прянощі, з яких виготовляємо ароматні та не менш корисні приправи, зокрема пряну сіль та натуральний пряний оцет за авторськими рецептами. Щоб наше виробництво було максимально екологічним і безвідходним, ми виготовляємо пряне мило, ароматичні трав’яні саше та різноманітні аксесуари, що чудово доповнять інтер’єр вашого дому чи ваш особистий стиль.

Усе почалося одного лютневого дня 2020 року, коли до страви ми додали не сухий базилік, як зазвичай, а свіжий. Страва, що її тоді готували, набула нових відтінків, стала яскравішою розкрилась з іншої сторони. З тим, кардинально новим, смаком народилось запитання:

Як забезпечити мешканців багатоквартирних будинків свіжими прянощами щодня, щохвилини? Зрізані трави з прилавків на ринках швидко втрачають свою свіжість, а з нею – і смакові якості. Купуючи їх у пластикових контейнерах в супермаркетах, часто можна натрапити на «кота в мішку», зелень запарена, в’яла, буває що і підгнила. Тож ідея вирощувати трави на кухонному підвіконні стала для нас спасінням. Спершу ми випробували це на власному досвіді: спочатку на кухонному вікні «завівся» базилік, поті м’ята, далі чебрець, материнка і ще безліч інших трав. Багато кому сподобалась ідея вирощувати на підвіконні маленький пряний сад.

А коли бракує місця? – питали постійні покупці на ярмарках. І ми почали пропонувати їм кашпо, їх можна почепити на стелю чи стіну.
Я постійно на роботі, часто в мандрах, рослини — це не для мене, – казали деякі клієнти, і ми почали консервувати пряні аромати у солі. Пряна сіль, це свіжі прянощі, заховані у баночку з кам’яною сіллю. Аромат такої приправи мало відрізняється від свіжої зелені, однак її можна взяти у подорож, і догляду вона не потребує.

Одного разу ми спостерігали, як на землю осипаються соковиті, стиглі яблука, як вони пропадають, лежачи на землі під палючим сонцем, так ще одна ідея перетворилась у корисну приправу. Натуральний оцет: яблучний, виноградний, ягідний, черешневий, сливовий. З базиліком чи м’ятою, або оригінальними смаками. Ми закоркували літо у пляшці, аромат гір, та зелені. Такі оцти – це готова заправка до салату, чудовий маринад та навіть приємний напій, що добре втамовує спрагу.

Але що робити з гілочками, листками, що не підійшли для солі та оцту. Викидати шкода. І в результаті ми прийшли до безвідходного виробництва. На основі відвару трав, що не підійшли для харчових цілей, ми варимо корисне, натуральне мило.

Використовуємо лише трави, що самі вирощуємо, пильно стежимо за здоров’ям рослин та їх якістю. Беремо лише високоякісну сіль та найстигліші фрукти для виробництва солі та оцту. І постійно знаходимося у пошуку нових, ще неповторніших поєднань смаків та ароматів.

А довгими зимовими вечорами, під палахкотіння вогню в каміні плетемо еко-торбинки, вирізаємо руни, проводимо літературні вечори, творчі заходи (хоча і влітку теж) та виготовляємо еко-блокноти і листівки, що навесні проростуть новими пряними травами, і все знову починається спочатку. Нове коло. Рослини, сіль, оцет, мило…

Підтримка 24 x 7

Ми завжди on-line і готові вирішити будь-які питання по замовленням.

Обмін і повернення

Йдемо клієнтам на зустріч, якщо вам не сподобався товар – ми можемо вам повернути кошти або змінити.

Якість продуктів

Наші товари є екологічно-чистими і натуральними, які відповідають міжнародним стандартам.