Перейти до вмісту
Головна » Блог » Античні легенди про німфу Мелісу

Античні легенди про німфу Мелісу

  • від

Що ви знаєте про пряні трави? Їхні властивості, смак та аромат більшості людей давно знайомі, але є те, про що мало хто задумується. Назва, походження та легенда рослини.

Сьогодні поговоримо про мелісу.

Мелі́са (грец. Μελισσα / Melissa — бджола) згадується у безлічі легенд та міфів. Згідно однієї, Меліса годувала Зевса медом та молоком і сам Зевс перетворив її на бджолу, щоб давала людям мед.

За іншим міфом, бджолою Німфа стала через  заздрісну Артеміду, буцімто їй геть не подобалось, що Німфа навчає людей добувати дикий мед, та ще й Зевса ним годує.

Третій варіант розповідає, що на бджолу її обернув Зевс, після того, як мелісу вбили, а  вбивць Бог перетворив на трутнів, які не несли жодної користі, не збирали мед і не мали жала.

Ще одна легенда каже, що  бджолою Німфу зробили заздрісні подруги, а інша, мовляв, і Німфою вона не була, і на бджолу її ніхто не перетворював, лише служила Меліса Артеміді, покровительці меду та бджіл.

Отож, легенда Меліси оповита таємницями та загадками, одне ми знаємо напевне, це надзвичайно корисна пряна, медоносна  рослина, аромат якої розливається на весь сад, запрошуючи усіх бджілок зібрати свій нектар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *